Kristallipullat
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
Pinta
50 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen
maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta
jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen
lisäämisen jälkeen.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja
jaa se kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinasta suureksi levyksi. Tee täyte ja laita taikinän päälle. Taita taikina levy kahtia. Leikkaa siitä pitkiä viipaleita.
Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä
vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. Taita hännät pullan
alle piiloon.
Leivo toinen osa taikinasta samalla tavalla. Kohota
pullat hyvin liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa 8-10
minuuttia.
Voitele jäähtyneet pullat voisulalla
ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti